Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaLånga naglar - några tips     


Man ska såklart inte sätta likhetstecken mellan snygga naglar och långa naglar men en del vill verkligen ha långa naglar så här kommer några tips som jag tycker fungerar. Enligt min erfarenhet får man inte långa naglar av att äta olika hälsokostprodukter som sägs ge längre naglar och hår. Har man brist på vitamin B kan det fungera att ta vitamintillskott men det är inte så vanligt att man har det. Det är i så fall bäst att testa hos läkare.


Tips för långa naglar:
  • Om du har svårt för att få långa naglar, testa att göra som amerikanerna och klippa nageln mer rakt så att den blir fyrkantig istället för rund. Då blir den starkare i toppen och går inte av lika lätt. Men det kan ändå hända att den formas rund av tangentbordsanvändning.
  • Använd handskar när du diskar eller gör annat som involverar hantering av vatten.
  • Bit och riv inte på nagelbanden. Det kan resultera i att nageln lossnar lite från sitt fäste i sidan och då blir den mer sårbar för flisor.
  • Eftersom nagelbanden är nagelns fäste och grund är det viktigt att ta hand om dem. Det finns speciell nagelbandsolja som man kan köpa. Den gör det lättare att peta ned nagelbanden så att de inte lossnar (vilket även påverkar nageln). Det finns även speciella nagelbandspinnar som man kan använda för att peta ner nagelbanden.
  • Använd återfuktande handsalva om du har torra händer och speciellt på vintern. Smörj in extra mycket kring nagelbanden. Då blir de mjuka och lossnar inte så lätt. Om du vill ha en mer effektiv behandling, sno in händerna i gladpack och låt handkrämen verka i ca 15 minuter.
  • Fila naglarna ofta. Det hjälper faktiskt om man vill ha långa naglar. Om man inte filar dem kan man få flisiga naglar och då blir de bara kortare. Ungefär som man måste klippa topparna regelbundet för att få längre hår. Fila nageln i endast en riktning. En del nagelfilar har flera mjukare sidor också som man kan fila vertikalt med efteråt. Då brukar flisorna minimeras ännu mer.
  • Använd genomskinligt nagellack eller underlack för att stärka naglarna.
  • Det kan vara lockande att gå till en salong för att få långa naglar som är fejk. Men tänk på att det kan ta tid för den naturliga nageln att återhämta sig när lösnaglen faller av. Pilla inte och riv bort dina lösnaglar utan rådgör med din nagelskulptris hur du ska behandla dem. I stället för nagelförlängning kan man vara kreativ och försöka göra något roligt av sina naturliga korta naglar. Det är ju ändå ganska opraktiskt med långa naglar (surt sa räven). Idag finns massor av tips på nätet och i tidningar på hur man kan måla naglarna på olika kul sätt eller klistra fast små figurer eller kristaller. Minxnaglar och gelénaglar är andra spännande alternativ som får folk att notera dina naglar även om de kanske inte är så långa.


Det finns en nagelförstärkare som heter Miracle Nails som sägs stärka nageln men jag har själv inte provat den.

Har du räfflor på naglarna kan det avhjälpas med en fil som har olika ytor. Fila med en av de skarpare ytorna först och gå sedan vidare till mjukare filar.