Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaMålade tånaglar

     Målade tånaglar är kul, särskilt på sommaren. Många tycker att fötterna är ganska tråkiga kroppsdelar och då kan det pigga upp att måla tånaglarna. Man måste inte ha ljusa färger på sommaren och mörka på vintern men många gör det valet ändå. Experimentera med massor av andra färger än bara det klassiska röda lacket som den äldre generationen varit så fäst vid. Här kommer några tips för fina tånaglar:
  • Var noga med att klippa tånaglarna ofta om du inte har öppna skor. Klipp inte för långt in och speciellt inte i hörnen av nageln. Försök i stället att klippa rakt över nageln så att inte hörnen växer in i tån. Tryck ned nagelbanden och använd en fuktgivande kräm på nätterna om du har torra fötter.
  • Ett tips är att inte använda samma färg på nagellacket på tånaglarna som du använder på fingernaglarna. Det blir roligare så (och mindre likt vad din mamma skulle ha gjort).
  • Innan du börjar måla tånaglarna, sätt en boll av bomull mellan varje tå så att tårna inte kladdar av sig på varandra. Du kan också göra en sträng av toa- eller köksrullepapper och trä mellan tårna. Vill du inte slösa bort en massa bomull och papper varje gång finns det skojiga så kallade "toenail separators" på eBay (och eventuellt Tradera) för endast ett par dollar.
  • Måla två lager av lack på varje tå.
  • Välj en färg som matchar dina favoritsandaler. De behöver ju inte nödvändigtvis ha samma färg utan t.ex. silverlack till lila sandaler är jättesnyggt. Återigen, gå efter undertoner och varmt/kallt i olika nyanser för att få nya idéer om vad som passar till vad.
  • Om du vill piffa till tånaglarna ännu mer kan du måla ett yttre lack med genomskinligt glitter för att få en cool effekt.
  • Om du funderar på "fransk pedikyr" dvs. fransk manikyr på tårna, måste du ha lite längd på tånaglarna och det bör i så fall göras under en årstid då man ofta kan bära skor med öppen tå. (Det är ju då naglarna syns som mest också.) Annars kan det hända att nageln trycks in av skon och växer in i tån vilket gör jätteont.
  • Välj en söt liten accessoar som en tåring eller en fotlänk för att göra fötterna ännu finare. Självklart måste ju denna även matcha lacket.