Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaSminka rätt för mindre näsa


     


Sminka näsan mindre

Näsan kan vara lite svår att göra någonting åt. Därmed inte sagt att det inte går! Vill man ha en mindre näsa är det viktigt att först och främst använda ganska ljus foundation och puder ovanpå det. Bara detta gör att näsan ser mindre ut på en gång eftersom skuggorna försvinner. Det är viktigt att både foundation och pudret är matta. Detta räcker för många.

Men man kan också lägga till egna skuggor för att göra att näsan ser smalare ut. Använd ett puder som är något mörkare än din foundation men det får inte vara alltför mörkt eftersom färgen måste smälta in och se naturlig ut. Applicera alltså ett mörkt pudret på näsans sidor för att få den att smalna av och ett ljusare puder på själva näsryggen. Men var noga med att sudda ut mellan nyanserna så att det inte blir skarpa kanter. Detta kommer att göra att den ser tunnare ut. För att göra näsan ännu mindre, använd ett ljust puder på nästippen. Det är speciellt användbart för dem som har en väldigt rund näsa.

Ett annat trick för att avleda uppmärksamheten från näsan är att ha en frisyr med mycket volym eller "höga" frisyerer. Långt, rakt hår är inte att rekommendera.

Även stora läppar brukar kunna ta ögonen från näsan. Lägg lite mörkare foundation eller t.o.m. lite rouge på hakans spets för att framhäva den ifall att du tror att det skulle kunna få ditt ansikte att se mer balanserat ut.


Blank näsa

En hjälp mot blank näsa är naturligtvis puder. Det finns olika sorters puder så var noga med att välja ett matt puder (brukar vara märkt med "matte" på engelska). Enbart foundation räcker inte men foundation bör ligga i grunden. Använd ett matt puder och undvik de glansiga, glittriga sorterna. Ett bra tips är att sedan ta med sig pudret i handväskan och bära med sig det hela kvällen för att kunna bättra på appliceringen då och då. Näsan tenderar att bli blank ganska fort igen.

Ibland kan det vara svårt att få bort fettet om man har en väldigt blank hy. Då brukar det hjälpa med lite toalettpapper. Någonting man kan prova om man ska gå bort är att tvätta de feta områdena med tvål och vatten. Det torkar ut och brukar hålla ett bra tag. Kanske ska man dock tänka sig för innan man gör det dagligen eftersom uttorkning inte är bra för huden.