Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Naturlig skönhet - så får du den

Naturliga skönhetstips du kan tillämpa hemma     Naturliga skönhetstips och sådant du kan göra åt din skönhet hemma är ofta billigare och du behöver inte preparera kroppen med en massa kemikalier. På sikt är hemmagjorda skönhetstips säkert också bättre för hyn. Dyra krämer och andra kurer kan vara nog så effektiva och fungerar på kort tid men det är inte säkert att de är speciellt nyttiga för det. Naturliga skönhetstips är ofta bättre för kroppen och när något är hälsosamt så visar det sig ofta också utåt.

Det är fullt möjligt att göra sina egna hudkrämer, ansiktsvatten och till och med tvålar och deodoranter hemma. Några recept på naturlig hudvård hittar du på den här sajten, t.ex. scrubmask och handkräm.

Här kommer några naturliga skönhetstips du kan göra hemma. Produkterna som nämns kan köpas på hälsokostbutiker.

Drick mycket vatten. Det låter förmodligen som en klyscha, men det fungerar verkligen. Vatten återfuktar huden inifrån och hjälper magen att arbeta bättre. Detta kommer att synas på din hud. Det finns forskare som hävdar att man måste dricka två liter vatten om dagen för att må bra, men de senaste rönen visar att man helt ska dricka när man blir törstig. En del människor blir inte törstiga naturligt och det kan bero på att man trängt undan törstkänslorna en tid p.g.a. stress. Men man kan lätt träna upp dem igen. Se bara till att dricka hyfsat ofta, kanske ställa en karaff med vatten på skrivbordet, så kommer törstkänslorna tillbaka. För att motivera sig själv att dricka mer kan man skaffa sig en riktigt snygg tillbringare eller flaska som lockar.

Promenera eller rör på dig på annat sätt. Det gör faktiskt underverk för hyn! Förmodligen beror det på att blodcirkulationen kommer igång. Titta dig i spegeln nästa gång du kommer hem från en promenad så får du se. Framför allt försvinner röda fläckar och andra ojämnheter i hyn. Och vem gillar inte en rosig, sportig hy som nyss fått lite motion och luft? Genom solen får vi också D-vitamin.


Naturlig sminkborttagning

Sminkborttagningsmedel som innehåller en massa kemikalier gör jobbet, visst. Men huden kan bli sträv och torr efteråt. Det gäller särskilt huden runt ögonen som är extra känslig. Ett tips är att använda mandelolja som sminkborttagning. Det vårdar huden runt ögonen samtidigt som det tar bort sminket och det är något som behövs när man haft på sig ögonskugga hela dagen. Applicera bara lite mandelolja på en bomullstuss. Använd absolut inte tvål och vatten för att ta bort smink.

Olika oljor är över huvud taget bra för huden. Olivolja kan t.ex. användas till väldigt mycket men se upp om du redan har fet hy då det kan leda till blemmor om den görs ännu fetare.


Aloe vera och hud

Aloe vera hjälper mot många olika hudproblem. Det är särskilt effektivt mot torra eksem såsom mjälleksem eller stesseksem. Endast en liten klick av aloe vera-gel behövs på eksemen för att de ska gå bort och det tar endast ett par dagar. Det botar visserligen inte hudproblemet men det är ett effektivt, naturligt och väldigt hälsosamt sätt att ta bort eksem på. Aloe vera hjälper också mot insektsbett. Vi kan rekommendera Forever Living serien som säljer något de kallar Aloe Vera Gelly.


Om du vill kunna göra egna skönhetsprodukter bör du inhandla bivax, olivolja och olika essentiella oljor - det kommer man långt med.

Fler naturliga skönhetstips man kan fixa hemma kommer vid ett senare tillfälle!