Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaSe yngre ut


     Man behöver inte se superung ut för att vara snygg – ett moget utseende kan vara minst lika eftertraktat – men här kommer i alla fall några tips för att se lite yngre ut. Dessa tips fungerar för de flesta åldrar över 30.


Ögonen

Sminka ögonen så att de går uppåt (se sektionen för ögonsmink). Ju äldre vi blir desto mer hängande och utdragna blir våra ansikten. Sminkar man ögonen så att de blir mer som kattögon ser man därför oftast både piggare och yngre ut.

Mörka ringar, urholkningar, rynkor eller påsar under ögonen är vanliga ålderstecken. Foundation hjälper mot mycket men det finns också krämer som drar ihop huden lite och minskar rynkor.


Är du smal? – Gå upp i vikt!

Smala kvinnor som går upp i vikt får ofta en positiv effekt att de ser yngre ut! Visst, det kan vara svårt att gå upp till precis önskad vikt men är man t.ex. rökare kan man ju fundera på att sluta. Att sluta röka kan även i sig göra att man ser yngre ut. Huden blir smidigare och får en mer naturlig färg.


Sov!

Unga kvinnor förstår inte begreppet ”skönhetssömn” eftersom de ofta ser likadana ut oavsett om de har sovit ordentligt eller inte. För lite äldre kvinnor kan det göra underverk att sova sig pigg. T.o.m. en liten powernap innan en fest kan hjälpa. Se till att ta igen förlorad sömn nästa natt.


Håret

Alltid undrat varför så många tanter har lockigt hår? Antagligen för att de vill se yngre ut. När vi blir äldre börjar ansiktet att hänga mer och blir ofta mer utdraget och avlångt. Man kan lura ögat genom att ge håret mer volym. Permanent, locktång eller papiljotter kan vara din biljett till ungdomens källa. Det kan ge hela ansiktet ett lyft. Varför inte testa?sarah jessica parker rakt hår sarah jessica parker lockigt hår
Jämför dessa två bilder på Sarah Jessica Parker och notera hur ansiktet ser mer kantigt och utdraget ut med rakt hår.Tänderna

Gör inte misstaget att göra en tandregleringsbehandling där man drar ut tänder, varken som ung eller lite äldre. Det är inte ovanligt att folk klagar på att huden efter en sådan behandling börjar se hängig ut då en hel del ben faktiskt försvinner. Tandställning som utförs på fel sätt kan orsaka en process där åldrandet av ansiktet snabbas på. Dessutom kan ansiktet se mer utdraget ut och det är ju ändå vad många upplever som lite äldre.


Huden

När vi blir äldre blir blodkärl i huden mer synliga och detta kan göra att vi får röda, svarta eller blå märken i ansiktet. Mycket av detta går att lösa med foundation (se sidan med hudtips) men det finns även anti-agekrämer som ganska snabbt gör huden mer spänstig.


Hårfärgen

Sist men inte minst - grått hår kommer naturligtvis att få dig att se äldre ut, även om du kanske inte alls är speciellt gammal (du kanske bara har anlag för gråa hår). Många tycker att lite silvriga strån här och där i håret är snyggt och visst kan det vara det! Men det kommer förmodligen inte få dig att se yngre ut. Ett bra tips är att ljusa upp hårfärgen ett par nyanser om du är mörkhårig, på så sätt syns de gråa håren mindre även om färgen halkar av efter ett tag. Kanske färga ljusa slingor där det är som gråast?